© Ronald Van de Geuchte

© Ronald Van de Geuchte

thumbnail:
thumbnail:

Rita Vandevorst strikt werken van 40 kunstenaars uit 19 landen voor expo in Sint-Truiden

Sint-Truiden -

Dankzij twee uitwisselingsprojecten kan Rita Vandevorst zo'n 66 grafische werken van 40 kunstenaars uit 19 landen uitstellen in Sint-Truiden. Dat alles is te bewonderen in kunstgalerij De Zoutkist. Op het eerste verdiep loopt tegelijk ook een expo met recent grafisch werk van Rita Vandevorst zelf.

Ronald Van de Geuchte

Als lid van The International Mezzotint Society (IMS) werd Rita Vandevorst vorig jaar geselecteerd voor de IMS Mezzotint Exhange 2022. Door haar kunstwerken te delen met 24 andere geselecteerde leden, kwam zij in het bezit van een mooie collectie recente Mezzotinten van bekende kunstenaars over de hele wereld. Zo strikte ze onder meer werken van Jayne Reid Jackson, Linda Whitney, Stuart Brocklehurst, Laine Groeneweg, Peter Kocak, Guy Langevin, Silvana Martignoni, Mar Gasca Madrigal, Nan Mulder, Devon Stackonis, Sjoerd Tegelears en Zeng Lei. Ook vorig jaar kon Rita aan een gelijkaardig project deelnemen, namelijk The Bengaluru Print Exchange Internationale (BPEI 2022).

De twee uitwisselingsprojecten samen vormen de Exchange Expo met 41 originele werken van 40 kunstenaars uit 19 landen. Tegelijk loopt ook de Mezzotint Expo met recent werk van Rita Vandevorst. Al dat moois gaat door in kunstgalerij De Zoutkist (Tiensevest 25, Sint-Truiden) en in samenwerking met de Koninklijke Kunstkring Sint-Truiden vzw.

Vernissage op zaterdag 7 oktober om 15 uur. Verder is de tentoonstelling te bezichtigen op 7, 8, 14 en 15 oktober 2023 van 14 tot 20 uur.

https://www.ravenartwork.com/exchange

https://youtu.be/bQnK0zfxhto?si=yyOUOcosLJZoe8Ss

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer