Hevige brand nadat kraan hoogspanningslijn raakt, twee dakwerkers en 7-jarige jongen naar ziekenhuis

© bfm

Kontich -

Op de Tulpenlaan in Kontich zijn vrijdagochtend twee dakwerkers lichtgewond geraakt bij een arbeidsongeval. Bij het stijgen naar het dak raakte hun kraan een hoogspanningslijn wat een hevige brand veroorzaakte. De volledige wijk werd afgesloten, stroomnetbeheerder Elia is ter plaatse voor onderzoek.

nelo

Het ongeval gebeurde rond 8.40 uur. “Bij dakwerken aan een woning in de Tulpenlaan heeft een kraan een hoogspanningslijn geraakt”, vertelt Jessica Voet, woordvoerder van politiezone HEKLA. “De botsing ging gepaard met een luide knal en veroorzaakte een hevige brand op het dak van de woning.”

De woning werd onmiddellijk ontruimd. De volledige wijk tussen de Irislaan en de Asterlaan werd afgesloten om de brand te kunnen blussen. “Twee dakwerkers raakten lichtgewond. Zij werden met een CO-intoxicatie naar het ziekenhuis gebracht. Ook een 7-jarige jongen, die aanwezig was in de woning, werd ter controle naar het UZA gebracht”, zegt Voet. “Gelukkig vielen er geen zwaargewonden, de schade aan de woning is aanzienlijk.”

De brandweer is massaal ter plaatse. Buurtbewoners spreken van vlammen die overal uit de woning kwamen. Het vuur is intussen onder controle. Stroomnetbeheerder Elia is ter plaatse en onderzoekt de schade aan het elektriciteitsnetwerk. De geraakte kabel is zo zwaar beschadigd dat deze vandaag nog vervangen zal worden.

© BFM

© BFM

© BFM

© BFM

© BFM

© BFM

© BFM

© BFM

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen