De man ontkende met klem en stond verslagen voor de Tongerse rechter.© MARC HERREMANS - MEDIAHUIS

Breeënaar krijgt vrijspraak voor diefstal van 80.000 euro cash bij bejaarde vrouw

Bree -

Een 34-jarige man is vrijgesproken voor de diefstal van 80.000 euro cash uit de woonkamer van een bejaarde vrouw. Het geld zat verstopt achter een baksteen van de haard, maar op een ochtend was de hoop geld verdwenen.

Shauni Deferm

Toen de echtgenoot van de bejaarde vrouw ongeneeslijk ziek werd, besliste het koppel om hun spaarcenten van de bank te halen en thuis te verstoppen. Zo zou de vrouw zich na het overlijden van haar man niet moeten bezighouden met bankzaken. Ze verstopten het kistje met 80.000 euro cash achter een afdekplaat, die dan weer verstopt zat achter een losse baksteen in de haard. Op 9 november 2021 stond de vrouw ’s ochtends op en merkte ze dat de deur van de kelder was opengebroken. In paniek controleerde ze de verstopplaats van het spaargeld, maar de 80.000 euro was verdwenen.

De vrouw wees meteen in de richting van een man en zijn 34-jarige zoon. Ze beweerde dat die twee de enigen waren die kennis hadden van de verstopplaats en toegang hadden tot de woning. “Ze hadden het volste vertrouwen in hen. Ze zijn altijd kind aan huis geweest bij mijn cliënte”, klonk het bij de advocaat van het slachtoffer.

Verslagen

Volgens de Tongerse aanklager werd haar vermoeden bevestigd door het DNA-onderzoek. “We vonden een match met de dertiger op zowel de het handvat van de kelderdeur als op de afdekplaat waar het geld achter verstopt zat”, aldus de Tongerse procureur tijdens de behandeling van de zaak in september.

Maar de man ontkende met klem en stond verslagen voor de rechter. “Ik heb het echt niet gedaan. Ze mag al haar geld houden. Ik heb nog heel mijn leven voor mij, denk je dan echt dat ik zoiets zou doen?”, klonk het.

Zijn advocaat, meester Guy Heyvaert, wees ook op het feit dat het niet klopt dat zijn cliënt en diens vader de enige personen waren die van het geld afwisten. Het leek hem ook onmogelijk om in te breken, de tegels weg te halen en met het geld aan de haal te gaan zonder dat de vrouw gewekt werd uit haar slaap.

De Tongerse rechter oordeelde uiteindelijk ook in het voordeel van de dertiger en sprak hem vrij.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer