Alfons Vansteenwegen (82), de éminence grise van de Europese relatietherapeuten.
Volledig scherm
PREMIUM
Alfons Vansteenwegen (82), de éminence grise van de Europese relatietherapeuten. © vincent duterne/photo news

Relatietherapeut Alfons Vansteenwegen (82) leerde de wereld dat liefde een werkwoord is: “Wie vindt dat seks vanzelfsprekend is in een relatie, heeft het mis”

Geen parochiezaal in Vlaanderen waar Alfons Vansteenwegen niet minstens één keer is komen uitleggen dat liefde een werkwoord is. De éminence grise van de Europese relatietherapeuten heeft op zijn 82ste nog maar eens een boek geschreven, zijn 15de al. In ‘Verbonden Blijven’ hekelt hij de huidige ‘verheerlijking van de single’. “Dat de duurzame relatie van Nicole en Hugo als een curiosum wordt neergezet, kan er bij mij niet in.”

8 reacties

  • jan tobbak

    7 maanden geleden
    ieder zijn waarheid
  • Gaston Batsleer

    7 maanden geleden
    Er zijn volgens mij momenteel een aantal koppels waarvan één of beide partners zich afvraagt of hij/zij net beter uit de relatie zou stappen en anderzijds singles die al l(te) lang alleen zijn en graag een relatie zouden hebben. Er zijn natuurlijk ook relaties bij wie het super klikt en die goed overeen komen en die een meerwaarde zijn voor elkaars leven. Chapeau!
  • Linda Wellekens

    7 maanden geleden
    Liefde is een uitzonderlijk goed .... wie het mag voelen en vooral beleven van iemand anders is een grote geluksvogel :-)
  • Viviane Van Oosterwijck

    7 maanden geleden
    al dat gezeik - liefde is - of is niet
  • Eric Grosemans

    7 maanden geleden
    Er zijn nog wel meer koppels die lang samen zijn. Of ze daarom ook gelukkig zijn is een andere vraag.