Man valt vrouw van Michael Freilich (N-VA) lastig op straat: beelden tonen arrestatie door politie

Antwerpen -

De Antwerpse politie heeft maandag een man gearresteerd die overlast veroorzaakte in de Joodse buurt. De verdachte probeerde daarbij de gsm van een vrouw op straat uit haar handen te trekken. Het slachtoffer bleek de vrouw van N-VA kamerlid Michael Freilich te zijn.

nelo

De Antwerpse politie heeft maandagmiddag een melding gekregen over een man die voor overlast zorgde in een fruit- en groentewinkel aan de Lange Leemstraat. “In de straat probeerde de man de gsm van een vrouw uit haar handen te rukken”, vertelt politiewoordvoerder Willem Migom. “De vrouw kon ontkomen en liep geen verwondingen op.”

De politie was snel en massaal ter plaatse om de man op te pakken. “De verdachte verblijft illegaal in ons land en is gekend als veelpleger. Hij staat geseind voor meerdere zaken waaronder bevel tot gevangenneming. De man is zowel bestuurlijk - voor overlast in de winkel -, als gerechtelijk aangehouden voor de poging tot diefstal”, zegt Migom.

De vrouw in kwestie bleek de vrouw van N-VA kamerlid Michael Freilich te zijn. “De man kwam zeer verward over en sprak meerdere mensen aan op straat. Hij wilde beelden van de Gazastrook op Telegram laten zien en probeerde daarvoor de gsm van mijn vrouw uit haar handen te trekken”, vertelt Freilich.

“Mijn vrouw was op dat moment aan het bellen met haar telefoon en waarschuwde haar gesprekspartner om de Joodse veiligheidsdienst Shmira te contacteren. Zij waren onmiddellijk ter plaatse, net als de politie.”

De politie kan nog niet bevestigen dat er een link is met de recente ontwikkelingen in het Midden-Oosten. “Omdat de verdachte weigert mee te werken, konden we de verdachte voorlopig niet verhoren. Uit zijn verklaring zal moeten blijken wat de reden is van zijn acties”, aldus de politiewoordvoerder.

© rr

© rr

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer