Themabeeld.© Jan Van der Perre

Verdachte van reeks auto-inbraken in Antwerpen opgepakt in Spanje

Antwerpen -

Naar aanleiding van een reeks diefstallen uit voertuigen in een openbare garage aan de Godefriduskaai, startte de lokale recherche van Antwerpse politie een onderzoek. Een verdachte kon enkele maanden later gearresteerd worden op een luchthaven in Spanje.

nelo

Het onderzoek werd eind mei geopend en richtte zich op zeven gevallen van auto-inbraken, waarbij een Nederlandse huurauto in verband werd gebracht. “In juni werd een interventie patrouille opnieuw naar de garage gestuurd na vier nieuwe inbraken, waarbij opnieuw dezelfde huurauto opdook”, vertelt politiewoordvoerder Willem Migom.

De recherche slaagde erin te achterhalen wie de auto in Nederland had gehuurd. Op verzoek van de onderzoeksrechter in Antwerpen werden de auto en de bestuurder nationaal en internationaal geseind. Op 6 en 19 juli slaagde wellicht dezelfde dief erin om nog eens elf voertuigen in dezelfde garage te bestelen, dit keer met een andere wagen dan de huurauto.

“Eind juli kon de verdachte worden gearresteerd terwijl hij in Valencia probeerde om het vliegtuig te nemen. Begin oktober voerden onze ploegen samen met de Nederlandse politie een huiszoeking uit bij de verdachte, waarbij gestolen spullen uit voertuigen in Eindhoven werden aangetroffen. De man is door de onderzoeksrechter aangehouden”, aldus Migom.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners