© Twitter

Koppel kon hun tweeling van 10 maanden nog verstoppen voor ze werden vermoord door Hamas

Toen Hamas-militanten op het punt stonden om hun woning binnen te vallen, zijn twee Israëlische ouders erin geslaagd om hun 10 maanden oude tweeling in huis te verstoppen. Zelf werden ze doodgeschoten, hun kindjes overleefden het.

gjs

Hoe nietsontziend de oorlog in Israël en de Gazastrook woedt, blijkt uit het verhaal van Itay en Hadar Berdichevsky. Terwijl Hamas-militanten afgelopen weekend met geweld hun huis in Kfar Gaza binnendrongen, slaagden de 30-jarige geliefden erin om hun tien maanden oude tweeling te verstoppen in een schuilplaats in hun huis. Daar werden de baby’s 12 uur later gered door het Israëlische leger en aan hun grootmoeder gegeven. Hun ouders werden genadeloos doodgeschoten door de Hamas-militanten.

“Helden”, noemt Gali Dagan hen. Hij is de Israëlische ambassadeur in Colombia en schreef over hen op X. “Itay en Hadar werden brutaal vermoord na zich moedig verweerd te hebben tegen de terroristen. De baby’s lagen 12 uur in de schuilplaats tot ze gered konden worden. Beeld je die gruwel eens in. Twee doodsbenauwde ouders die alles doen om hun kinderen, die nu wees zijn, te redden.”

Sinds het begin van de oorlog zijn al meer dan 1.200 mensen aan beide kanten van het conflict om het leven gekomen.