Bij Audi in Vorst is de ochtendploeg opnieuw niet aan het werk:"Onrust over de toekomst is groot"

Bij Audi Brussels wordt voor de tweede dag op rij gestaakt. "De vakbonden hadden opgeroepen om opnieuw aan het werk te gaan, maar blijkbaar is de bezorgdheid bij het personeel toch nog te groot", zegt Jan Baetens van ACV-Metea.

"De ochtendploeg bij Audi Brussels is voor de tweede dag op rij niet aan de slag gegaan. De arbeiders maken zich zorgen over de toekomst, omdat ze voorlopig toch geen nieuwe elektrische Audi Q4 gaan produceren in Vorst. Blijkt dat de verkoop van elektrische auto's tegenvalt bij de Volkswagengroep, daarom wordt in de fabriek in Vorst op de pauzeknop gedrukt.

De ochtendploeg is niet aan het werk gegaan. ", zegt Jan Baetens van ACV-Metea. "Vanuit de twee arbeidersvakbonden hadden wij nochtans via onze militanten opgeroepen om vanmorgen het werk te hervatten, maar het personeel heeft daar anders over beslist. Wij hebben de directie alvast opgeroepen om zo snel mogelijk terug rond de tafel te zitten in de hoop voor een bepaalde periode  werkgaranties te krijgen. Of mochten er toch negatieve scenario's op tafel liggen, dat we daar uitleg over krijgen." 

Meest gelezen