Google maps

Blokkade aan petroleumbedrijf in Antwerpse haven afgelopen, personeel deze nacht weer aan de slag

De werknemers van het petroleumbedrijf LBC Tank Terminals, in de haven van Antwerpen, gaan vannacht weer aan de slag. Het personeel protesteerde er samen met de vakbonden tegen het mogelijk ontslag van een afgevaardigde van de christelijke vakbond ACV. Maar volgens de vakbond is er deze namiddag een akkoord bereikt waar iedereen mee kan leven. 

De blokkade aan petroleumbedrijf LBC Tank Terminals in de Antwerpse haven is stopgezet. Het personeel blokkeerde sinds gisterenavond de poort van het bedrijf, omdat ze niet konden leven met het mogelijk ontslag van een afgevaardigde van de vakbond ACV. Die zou ontslagen worden wegens een professionele fout. 

"De man in kwestie heeft vloeistof uit een verkeerde tank op een vrachtwagen overgeladen en naar onze klant gebracht. Pas drie weken later bij inventarisatie werd duidelijk dat er vloeistof verdwenen was uit de verkeerde tank. Maar het ging om dezelfde vloeistof, gewoon uit een andere tank", zei Levi Sollie van de socialistische vakbond daar vanmorgen over. "Dat is toch geen drama? Ook voor onze klant was er geen probleem."

Akkoord met directie

"De directie zet onze collega, een vijftiger, nu onder druk om het bedrijf te verlaten", vertelde Sollie daar verder over. "Ze dwingt hem om een dading te ondertekenen om de arbeidsovereenkomst te beëindigen. Anders dreigt het bedrijf ermee om naar de arbeidsrechtbank te gaan maar dan moet het een beschermingsvergoeding betalen."

Om 14.00 uur heeft de directie van het bedrijf een overleg gehouden met de vakbond ACV. "Dat overleg is goed verlopen en we zijn tot een akkoord gekomen", zegt Ellen Sleeuwaert van ACV. "Over de inhoud van dat akkoord, en over de toekomst van de vakbondafgevaardigde, kunnen we niets zeggen. Wel kunnen we zeggen dat iedereen met het akkoord kan leven. Daarom hebben we beslist om de acties stop te zetten."

Meest gelezen