Vlaming die ex probeerde te beschermen ontkomt aan doodstraf in Thailand: “Doodsangsten uitgestaan”

De Vlaming Kevin Maes (31) is vrijdag dan toch niet tot de doodstraf veroordeeld in Thailand. De uitgeweken Antwerpenaar stond terecht voor de dood van ex-profvoetballer Siva Ramalingham uit Singapore.

cel, phu

Maes, afkomstig uit Hove, is uitgeweken naar Thailand. Maes kwam tussenbeide toen Ramalingham, onder invloed, de Vlaamse Sarah Gieghase en haar zoontje met een mes bedreigde.

LEES OOK (+). Kevin probeerde zijn ex te beschermen: “Natuurlijk was het geen moord. Het was gewoon een ongeluk”

De Thaise rechter veroordeelde hem tot vier jaar opsluiting, waaronder één jaar met uitstel. Maes werd gisteren meteen in de boeien geslagen. Maar hij tekende beroep aan en kwam ’s avonds vrij na betaling van een borgsom. “Ik heb gemengde gevoelens”, reageerde Maes. “Ik heb doodsangsten uitgestaan toen ik al mijn spullen moest afgeven en handboeien om kreeg. Natuurlijk ben ik opgelucht dat de doodstraf niet is uitgesproken. Maar dit was een politieke uitspraak, waar de ambassade van Singapore veel invloed in had.”

Bedrijf in schoonheidsproducten

Kevin Maes en Sarah Gieghase waren naar Thailand verhuisd om daar een bedrijf in schoonheidsproducten en medische toestellen uit te bouwen. Het bedrijf werd succesvol, maar hun relatie liep fout. Sarah kreeg een nieuwe vriend, ex-profvoetballer Siva Ramalingam uit Singapore, die ook in het bedrijf werkte. Het koppel kreeg samen een kind, maar hun relatie was nogal turbulent. Op die bewuste 28 mei dreigde Siva om Sarah iets aan te doen. Hij had een mes tegen haar keel gezet en had gedreigd dat hun zoontje die avond wees zou worden.

Sarah vroeg Kevin om te bemiddelen, maar omdat Siva heel agressief was, hield hij hem samen met een vriend in een houdgreep, in afwachting van de komst van de politie. In de ambulance begaf het hart van Siva het. Kevin Maes en zijn vriend belandden in de cel.

De voorbije elf maanden kreeg Maes de uitdrukkelijke steun van Sarah Gieghase en haar ouders. “De dood van Siva was een ongeluk”, verklaarde vader Michel Gieghase

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen