Ga naar de inhoud

Zes jaar na datum gaat Tim Wellens op zoek naar nieuwe triomf in Ronde van Guangxi: "Sta fris aan start"

 wo 11 oktober 2023 19:22

De Ronde van Guangxi is na drie jaar terug van weggeweest. Ook weer van de partij: Tim Wellens, de eindwinnaar in 2017. "Het is zeer leuk om hier terug te zijn", vertelt de renner van UAE. Al had hij liever iets vermoeider aan de start gestaan. "Het was een grote ontgoocheling dat ik niet deel uitmaakte van de ploeg in de Tour."

De sleutelbeenbreuk in de Ronde van Vlaanderen haalde heel zijn seizoen overhoop.

 

Voor Tim Wellens kwam een Tourselectie te vroeg na zijn herstel. "Dat was uiteraard een ontgoocheling", zegt de 31-jarige Belg. "Dat was een van de redenen dat ik bij UAE ben gekomen: om deel uit te maken van de winnaarsgroep in de Tour."

 

Maar elk nadeel heeft zijn voordeel. Zeker met het oog op de Ronde van Guanxi.

 

"Ik ben frisser nu, op het einde van het seizoen. Als je een grote ronde in de benen hebt, is het ook moeilijker om je nog op te laden."

Ik ben ervan overtuigd dat mijn benen goed genoeg zijn om een mooi resultaat te rijden.

Tim Wellens

Dus kijkt Wellens ernaar uit om zijn eindzege in 2017 proberen over te doen.

 

"Het is zeer leuk om hier terug te zien. Ik koester goede herinneringen aan mijn zege toen en hoop dat ik de prestaties van toen kan herhalen."

 

Zijn benen voelen goed aan. "Maar niet meer zo goed als in de Renewi Tour", glimlacht Wellens. Die voegde hij toe aan zijn palmares eind augustus. "Al ben ik ervan overtuigd dat ze goed genoeg zijn om een mooi resultaat te rijden."

 

De Belg heeft nog een drijfveer: het WorldTour-klassement winnen als ploeg met UAE. "Al ziet het er na de goede prestatie van Tadej Pogacar in Lombardije goed uit. Er ligt niet veel druk op om te presteren voor de punten. "

De ronde van Guanxi gaat op 12 oktober van start. In de laatste editie anno 2019 was Enric Mas de eindwinnaar. Gianni Moscon en Tim Wellens gingen de Spanjaard voor.

Gerelateerd: