© MARC HERREMANS - MEDIAHUIS

Nieuw asfalt moet voor betere afwatering zorgen op Noord-Zuid in Pelt-Fabriek

Pelt -

De oprit van de Noord-Zuidverbinding in Pelt-Fabriek is maandag en dinsdag gesloten door werken net voorbij het op- en afrittencomplex. Dankzij de nieuwe asfaltlaag zal er bij hevige regenval minder water op het wegdek blijven staan.

Vlak na de Noord-Zuidoprit wordt het dwarsprofiel van het wegdek over een lengte van zo’n 150 meter op beide rijstroken aangepast. Hiervoor wordt het asfalt eerst afgefreesd, daarna komen er twee nieuwe asfaltlagen en markeringen op het wegdek. Ook de oprit wordt gedeeltelijk aangepakt. “Dat zal de verkeersveiligheid, in het bijzonder bij watergladheid, verbeteren”, zegt Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters.

Hinder

De oprit is tijdens de werken afgesloten. Verkeer wordt omgeleid via het vorige op- en afrittencomplex aan de Ringlaan (N71) in Pelt. De afrit aan de Fabrieksstraat blijft wel open.

Op de Noord-Zuid zal in de richting van Nederland twee dagen hinder zijn. Om dat te beperken, worden de werken gefaseerd uitgevoerd. Doorgaand verkeer op de N74 blijft dus mogelijk aan een aangepaste snelheid over één rijstrook en de pechstrook.

Eind 2021 werden deze aanpassingen al met succes in rijrichting Hasselt uitgevoerd. mm

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer