Na zeven jaar kookt Jeroen Meus weer alleen: geen Kathryn meer om mee te praten

Jeroen Meus praat tijdens ‘Dagelijks kost’niet langer tegen of met regisseur Kathryn, die nooit in beeld kwam maar vaak offscreen haar mening ertussen draaide. “Kathryn heeft andere horizonten opgezocht.”

POM

Het was een beetje een running joke de zeven vorige seizoenen in Dagelijkse kost: Jeroen Meus die af en toe in discussie ging met ene Kathryn die offscreen haar mening gaf over een bereidingswijze of een ingrediënt. Maar de klantendienst van VRT krijgt al een paar weken dezelfde vraag van oplettende Dagelijkse kost-kijkers: “Waar is Kathryn?”

Kathryn Cops is er niet meer bij, zo blijkt, ze vond het tijd voor iets anders. De kok communiceert nu alleen nog met de kijker.

Vandaag in de ochtendshow op Radio2 bij Peter Van de Veire gaf Jeroen Meus wat meer uitleg. “Ik sluit niet uit dat er in de toekomst iemand anders komt, want ik mis het wel”, zei Meus in Goeiemorgen morgen!. “Op het einde van vorig seizoen gaf Kathryn aan dat ze eigenlijk iets anders wilde doen. Dat ze het gevoel had dat ze haar verhaal met ons had geschreven. Ik sta nu opnieuw alleen in de keuken.”

Jeroen Meus zegt nog dat hij het hartverwarmend vindt dat zoveel mensen nu vragen waar Kathryn naartoe is. Nu doet hij het weer alleen, “met meer nadruk op het basiskoken, maar ik mis het wel, iemand om tegen te praten”.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer