Radio2

VDAB voorziet speciale tewerkstellingscel voor het personeel van Sappi in Lanaken

Er komt een speciale tewerkstellingscel voor het personeel van papierfabrikant Sappi in Lanaken, waar meer dan 600 ontslagen werden aangekondigd. Er moet eerst nog sociaal overleg komen, daarna kan de VDAB beginnen met ontslagen Sappi werknemers aan een nieuwe baan te helpen.

Er komt een speciale tewerkstellingscel voor het personeel van Sappi in Lanaken, waar begin deze week 600 ontslagen werden aangekondigd. Voor de VDAB de ontslagen werknemers kan helpen, moet er eerst nog een sociaal overleg komen. Dat is zo bepaald in de wet Renault.  Zodra dat is afgelopen en er een sociaal plan is, kan de VDAB beginnen met ontslagen Sappi werknemers te helpen met de zoektocht naar een nieuwe job.

"Vandaag de dag hebben we 10.000 openstaande vacatures in Limburg. In het Maasland alleen al hebben we er 900", zegt Joris Philips van VDAB in Limburg bij Radio2. "Maar wat ook heel belangrijk is, is de match die er moet zijn met het aanbod. We gaan nog bekijken welke profielen we hebben na de ontslagen en welke vacatures er bij die profielen aansluiten", besluit Philips.

Meest gelezen