Een vrouw op een speedpedelec.
Volledig scherm
Een vrouw op een speedpedelec. © Wannes Nimmegeers

Speedpedelecs vallen niet onder verplichte motorrijtuigenverzekering

Speedpedelecs en andere elektrische fietsen vallen niet onder de verplichte verzekering voor motorrijtuigen omdat ze niet uitsluitend door mechanische kracht worden aangedreven. Dat stelt het Europees Hof van Justitie in een arrest in een Belgische zaak.

13 reacties

  • Wendy Van Gansen

    7 maanden geleden
    Graag de zebrapaden doortrekken over de fietspaden, want het is nu door de speedpedelecs een gevaar voor de voetganger om een fietspad te kruisen, je staat veiliger op straat bij de auto's
  • Paul Van den Akkerveken

    7 maanden geleden
    de enige juiste reactie van deze rechters. Bestuurders van een speedpedelec moeten wel opletten dat ze hun gedrag en snelheid aanpassen aan omstandigheden (fieters/wandelaars, drukte ) Het is niet dat je ergens 45km/h mag rijden dat het ook praktisch mogelijk is.
  • Jean De Visser

    7 maanden geleden
    Boetes in zone 30 en fietsstraten zijn er enkel voor autobestuurders ! Speedpedelecs mogen gerust iedereen voorbij vlammen ? De huidige mobiliteitsexperten zijn blijkbaar wereldvreemd !
  • Sam Boerkens

    7 maanden geleden
    Verbieden die dingen. Terug met paard en kar! Dat is tenminste duidelijk.
  • vangeel guido

    7 maanden geleden
    Dus vanaf vandaag moeten alle fietsen die zijn afgenomen door te hoge snelheden en boetes terug gegeven worden en de boetes terug betaalt te worden in heel de EU ? en opvoering van e-bikes is dan ook toe gestaan.