© Unsplash

CEO van Levi’s komt met opvallend onderhoudsadvies voor denim

Hoe vaak was je je jeans nu eigenlijk best? De CEO van Levi’s, Chip Bergh, getuigde eerder al dat hij zijn exemplaren nog nooit heeft gewassen. En nu komt de bedrijfsleider met een ander, zo mogelijk nog opvallender, onderhoudsvoorschrift.

Camille Van Puymbroeck

Dat de gemiddelde jeans niet erg milieuvriendelijk is, hoeft geen betoog. Bij het productieproces alleen al, wordt er zo’n 7.000 liter water gebruikt. En daar houdt het niet op. Een wetenschappelijke studie van de University of Toronto bracht namelijk nog slecht nieuws aan het licht. Door een jeans te vaak te wassen zouden er volgens de onderzoekers microvezels loskomen. In die mate, dat ze een vijfde van de microvezels in het Canadese Noordpoolgebied zouden vertegenwoordigen.

LEES OOK:

Douchen of schrobben

Voor wie de ecologische voetafdruk van zijn jeans wil beperken, is er dus nog werk aan de winkel. Tenzij je doet als Chip Bergh. Hij vertelde in 2014 met trots dat zijn jeans nog nooit een wasmachine hadden gezien. En als de broek écht vuil is? Dan trekt de CEO zijn jeans aan vooraleer hij onder de douche stapt en zeept hij het kledingstuk in zoals hij zijn eigen benen zou wassen. Dat vertelde hij aan CNBC. Al benadrukte hij ook dat hij nog altijd verkoos om een vlek lokaal met een sponsje aan te pakken. Goed voor je jeans, goed voor het milieu én goed voor je portefeuille.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer