Anthony Mallego ziet dat nieuwkomer Lazar Mutic (aan de bal) steeds meer op de voorgrond begint te treden.© Gregory Van Gansen

Basketbal BNXT League  Okapi Aalst - Phoenix Brussels (Zaterdag om 20.30 uur)

Sportief manager Anthony Mallego blijft positief bij Okapi na nul op vier: “Steken ons niet weg achter budgettaire beperkingen”

In het Aalsterse Forum staat zaterdag de wedstrijd gepland tussen Okapi Aalst en Phoenix Brussels. Okapi blijft nog achter met lege handen, terwijl het vernieuwde Brussels van Serge Crèvecoeur met een drie op vier pronkt. Sportief manager Anthony Mallego blijft positief bij Okapi, maar beseft ook dat een eerste zege broodnodig is.

Wim Redant

Na een nul op vier dringt de vraag zich op of de doorgevoerde transfers wel een succes zijn. “Momenteel zie ik geen enkele onvoldoende”, countert Mallego. “Lazar Mutic treedt na een moeizaam begin steeds meer op de voorgrond. Trevor Blondin is aan het groeien en ook de Canadees James Jean-Marie trekt zich uit de slag. We realiseerden goede transfers, rekening houdend met onze budgettaire beperkingen. Een kern van twaalf spelers kunnen we ons niet veroorloven. We verloren nipt van Charleroi, Mechelen en Kortrijk, drie clubs met het dubbele budget van Okapi. Oostende pakt zelfs uit met het drievoudige. We weten dat we telkens op de toppen van de tenen moeten spelen om te kunnen winnen. In Kortrijk schoten we in de eigen voet. Charleroi boden we een goede repliek en ook op Mechelen leidden we lang de dans.”

Scherper voor de dag komen

Mallego verdedigde zelf nog de kleuren van Okapi. De bekende Assisenpleiter is dan ook een basketbalkenner die niet blind blijft voor wat er de voorbije wedstrijden fout liep. “We begaan nog te veel domme individuele fouten. Die moeten er dringend uit. We werden ook al een paar keer pijnlijk gepakt met buzzerbeaters. De Ridder draaide er ons eentje om de oren in Kortrijk en Loubry deed dat in Mechelen. Op die fases moeten we scherper voor de dag komen, want het waren telkens bepalende korven die de wedstrijd deden kantelen in ons nadeel. We kampen met budgettaire beperkingen, maar steken ons daar niet achter weg. Onze fans gaan mee in het verhaal om de kaart van de eigen jeugd te trekken. De club trok lessen uit het verleden en schuwt financiële risico’s.”

“Een eerste zege zou uiteraard een opsteker betekenen”, beseft Mallego.© Gregory Van Gansen

De komst van revelatie Brussels belooft ook geen gezondheidswandeling te worden. “Brussels beschikt eveneens over het dubbele van ons budget, maar dat wierp de voorbije jaren geen vruchten af. Serge Crèvecoeur rendeerde blijkbaar wel. Met Alex Libert haalde hij een international weg bij Charleroi. Jordan Harris werd weggeplukt bij Mechelen. Terry Deroover bleef aan boord en ook Luka Kotrulja is een topper. We boksen in feite elk jaar boven onze categorie, maar wanhopen niet. Zaterdag zit het clubrestaurant nokvol en ook de tribunes zullen goed bevolkt zijn. Voor een leuke sfeer en een gezellig avondje basketbal blijft het Forum de place to be. Een eerste zege zou uiteraard een opsteker betekenen.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer