Britt Huybrechts (24) volgt Dries Van Langenhove op als lijsttrekker voor Vlaams Belang

© robtv

Vlaams Belang heeft Britt Huybrechts aangeduid als federaal lijsttrekker in Vlaams-Brabant. Bij de vorige verkiezingen stond Dries Van Langenhove op die plaats.

Pieter Lesaffer

Vlaams Belang duidt dit weekend zijn lijsttrekkers aan. Alvast één naam is al bekend. De 24-jarige Britt Huybrechts wordt Kamerlijsttrekker in Vlaams-Brabant. Dat meldt de regionale zender ROB tv. Huybrechts woont in Leuven, is lerares geschiedenis in Overijse en voormalig preses van de studentenvereniging KVHV in Leuven.

Met Van Langenhove als vorige lijsttrekker zijn het grote schoenen om te vullen, toch wat het stemmenaantal betreft. Van Langenhove haalde in 2019 bijna 40.000 voorkeurstemmen. In Vlaams-Brabant moet ze het ook opnemen tegen N-VA-stammenkanon Theo Francken. In een interview met ROB tv reikt Huybrechts hem alvast de hand. “Niet wij zijn de vijand, maar wel links en Vivaldi. Samen kunnen we werken aan een beter en rechts Vlaanderen”, zegt ze.

Huybrechts is afkomstig van Leopoldsburg. Daar was eerder actief bij N-VA, maar naar eigen zeggen is ze afgehaakt omdat de partij te weinig realiseerde toen ze in de regering zat.

Britt Huyberechts© Vlaams Belang

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen