Ilham Aliyev© EPA-EFE

President heist vlag van Azerbeidzjan in Nagorno-Karabach

De president van Azerbeidzjan, Ilham Aliyev, heeft zondag op verschillende plaatsen in Nagorno-Karabach de Azerbeidzjaanse vlag gehesen. Dat blijkt uit de foto’s die de presidentiële administratie in Bakoe vrijgaf.

jvh
Bron: BELGA

Volgens officiële informatie heeft Aliyev tijdens een rondreis de staatsvlag gehesen in onder andere de hoofdstad van Karabach, Stepanakert.

Tijdens een militaire operatie in september heeft Azerbeidzjan de betwiste regio volledig overgenomen van Armenië. Azerbeidzjan beschouwt dit als het grootste politieke succes van de 61-jarige Aliyev. 

Voor de militaire operatie waren de meeste mensen in Nagorno-Karabach Armeniërs. Uit angst voor geweld vanuit Azerbeidzjan ontvluchtten meer dan 100.000 Armeniërs de regio in de nasleep van de operatie. 

Het Azerbeidzjaanse leiderschap had onlangs meerdere malen verklaard dat er geen reden was om te vluchten, maar Aliyev wordt internationaal bekritiseerd voor het schenden van mensenrechten en het onderdrukken van dissidenten. 

Vorig jaar bevestigde de Armeense premier Nikol Pashinyan officieel dat Nagorno-Karabach deel uitmaakt van Azerbeidzjan.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer