© x

Eerste vlucht met uit Israël gerepatrieerde Belgen geland in Melsbroek

Een vliegtuig van Defensie, dat zondag vanuit Tel Aviv vertrokken was naar België met 92 Belgen en rechthebbenden en 13 Europeanen, is zondagavond omstreeks 18.30 uur geland op de militaire luchthaven van Melsbroek. Aan boord ook heel wat kinderen.

tg

Een militaire A400M bracht 105 personen terug uit Tel Aviv. 92 Belgen, maar ook EU-burgers met de Franse, Roemeense of Luxemburgse nationaliteit. Ze hadden zich op Travellers Online geregistreerd.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

“Het was voor de regering belangrijk om de geblokkeerde Belgen, die zijn ingeschreven op Travellers Online, een vlucht aan te bieden naast de commerciële vluchten, om hun terugkeer naar huis te vergemakkelijken”, zegt minister van Buitenlandse Zaken Hadja Lahbib zondagavond op Melsbroek.

“België was het eerste land dat het Europees solidariteitsmechanisme activeerde, dus konden we ook 13 Europese burgers terug aan boord van de vlucht brengen.”

Minister van Defensie Ludivine Dedonder heeft Defensie nog eens getoond dat het klaar staat om in actie te schieten en mensen in veiligheid te brengen wanneer nodig. “Minder dan 24 uur na de vraag van de regering om een vliegtuig te sturen, stond de A400M van Defensie al klaar in Cyprus om Belgen, rechthebbenden en andere Europeanen op te halen op de luchthaven van Tel Aviv.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer