Ga naar de inhoud

Greg Van Avermaet hangt fiets aan de haak: "Mijn carrière weerspiegelt hoe ik ben"

 zo 15 oktober 2023 19:49
Greg Van Avermaet.

In thuisstad Dendermonde heeft Greg Van Avermaet (38) afscheid genomen van zijn aanhang. Van Avermaet reed vorig weekend met Parijs-Tours zijn laatste profkoers. De olympische kampioen van Rio zal nu echter niet in de zetel ploffen. "Maandag ga ik gewoon fietsen", lachte hij bij zijn afscheid. "Al is dat misschien een grapje."

Greg Van Avermaet maakte vandaag tijd voor zijn fans. Er was een toertochtje voor sympathisanten en supporters, er was een voetbalwedstrijd met de voormalige keeper op het veld en er was uiteraard een ceremonie waarbij hij zijn fiets aan de haak hing. 

 

Rond 19 u zat het volksfeest erop. "Ik heb me geamuseerd", vertelde hij in Sportweekend. "Het was een perfecte dag. Het was druk en ik werd een beetje geleefd. Het kruipt in de kleren, maar het was heel leuk."

 

"Dat voetbaltoernooitje was iets ludieks, maar plezant. Het was een tijdje geleden dat ik nog had gevoetbald. Ik heb ervan genoten."

Ik heb iets betekend en daar had ik nooit van durven te dromen. Ik heb misschien niet altijd gewonnen, maar ik zou met niemand willen ruilen. Mijn carrière weerspiegelt hoe ik ben.

Greg Van Avermaet

En de fiets werd daarna symbolisch aan de haak gehangen. "Maar ik mag er nog altijd mee blijven rijden, hé", lachte de olympische kampioen.

 

"Ik heb in mijn carrière van 20 jaar een jongensdroom werkelijkheid laten worden. Ik heb het altijd met plezier gedaan. Ik heb me geamuseerd, ik heb mooie resultaten geboekt en dan mag je tevreden terugblikken op een geslaagde carrière."

 

"Ik ben trots op wat ik bereikt heb", rondde Van Avermaet af. "Ik heb iets betekend en daar had ik nooit van durven te dromen. Ik heb misschien niet altijd gewonnen, maar ik zou met niemand willen ruilen. Mijn carrière weerspiegelt hoe ik ben."

 

Wat volgt nu? "Dat is de vraag", kaatste Van Avermaet de bal terug. "Ik zal tijd nemen voor mijn familie. Zij stonden lange tijd op de tweede plaats en dat is nodig om de top te bereiken. Nu denk ik aan hen."

 

"Ik zal actief blijven sporten, maar op amateurniveau. Dat ik maandag al zal fietsen? Dat was toch een grapje, denk ik. Ik heb deze week enkel eens gelopen en gezwommen. Ik heb zoveel kilometers gereden dat ik ook wel uitkijk naar iets anders."

Sfeerbeelden van het afscheidsfeest: