Donald Tusk, van de liberaal-conservatieve Burgercoalitie (KO).
Volledig scherm
Donald Tusk, van de liberaal-conservatieve Burgercoalitie (KO). © Getty Images

"We hebben ze van de macht verdreven": pro-Europese partijen op winst in Polen na belangrijkste verkiezingen sinds het einde van de Sovjet-Unie

UPDATEHet lijkt er op dat de Poolse regeringspartij Recht en Rechtvaardigheid (PiS) van de macht zal verdreven worden in Polen, ondanks een overwinning bij de parlementsverkiezingen van zondag. De pro-Europese oppositiepartijen behalen samen een meerderheid en ze zouden een regering kunnen vormen, zo blijkt uit de exitpolls.

59 reacties

  • Léon-Bernard Giot

    6 maanden geleden
    Europa zoals het bedacht werd was goed, maar vandaag blijft daar bijna niets van over. Het is één groot geldopslorpend machtsbastion, precies het tegenovergestelde van wat het volk wou. Het is dan ook begrijpelijk dat nieuwkomers helemaal niet happig zijn om zich te onderwerpen !
  • Paul Boutsen

    6 maanden geleden
    Een deel van de Poolse bevolking begrijpt blijkbaar niet waarvoor de EU staat. Als hun "nieuwe democratische" regering (een samenraapsel) zoals die van bij ons in Vlaanderen en België alle EU regeltjes, al is het maar over klimaat, zal gaan toepassen, dan zullen ze pas beseffen hoe "democratisch" de EU echt is.
  • Ives Ameel

    6 maanden geleden
    Ze zullen wat meemaken met dat Europa.
  • Johan De Bondt

    6 maanden geleden
    Zeer goed nieuws voor de vrouwenrechten, persvrijheid en vrijwaring van de grondwettelijke rechten.
  • Ludo Van Damme

    6 maanden geleden
    Terug democratie, vrijheid en hoop voor Europa in plaats van het extreemrechts conservatisme.