flyparade

Dikketruienweer: week start koud met temperaturen tussen 8 en 13 graden

Haal de truien of wie weet zelfs de winterjassen uit de kast: vandaag krijgen we een koude dag met maxima temperaturen tussen 8 en 13 graden. In de tweede helft van de week klimmen de temperaturen weer omhoog.Ā 

Vanochtend start vrij koud met enkele mistbanken.Ā Toch krijgen we ook veel zon, met soms een sluier van hoge wolken. De wind waait zwak en wordt later zwak tot matig. Het wordt niet warmer dan 13 graden.

Vannacht wordt het iets minder koud, met minima tussen 1 graad op de hoge plateaus in het oosten en 8 graden in het westen van het land. Het wordt wisselend bewolkt met vrij veel middelhoge en hoge wolkenvelden. De wind waait meestal matig.

Morgen wordt de middelhoge en hoge bewolking geleidelijk minder dik en in de namiddag wordt het vrij zonnig. De maxima liggen tussen 10 graden op de Ardense hoogten en 14 graden in Vlaanderen. De wind blijft matig.

Woensdag neemt de bewolking toe, maar het blijft grotendeels droog tot 's avonds. 's Nachts krijgen we regen en buien. De maxima liggen tussen 12 graden in de Hoge Venen en 19 graden in het zuidwesten van het land. De wind waait matig en op het einde van de dag toenemend naar matig tot vrij krachtig.

Donderdagochtend is het overwegend droog, maar op de meeste plaatsen grijs. Later krijgen we mooie opklaringen, maar ook wolkenvelden, waaruit enkele buien kunnen vallen. De maxima liggen tussen 16 of 17 graden in de Ardennen en 20 of lokaal zelfs 21 graden in Vlaanderen. De wind waait matig.

Vrijdag wordt het zwaarbewolkt of betrokken met (mogelijk veel) regen. De maxima liggen rond 17 graden in het centrum. De wind waait matig tot vrij krachtig.

BEKIJK - het meest recente weerbericht:

Deze video is niet meer beschikbaar. We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.

Meest gelezen