Superfan Sandy uit Stekene viert 100 jaar Disney: "Zelfs mijn arm staat vol getatoeëerd met personages"

Disney bestaat vandaag exact 100 jaar. Superfan Sandy Van der Kelen uit Stekene viert het jubileum tussen haar grote collectie Disney-items. “Het is voor mij dé manier om te ontsnappen aan de realiteit. Met ons abonnement zijn we geregeld in Disneyland Parijs te vinden", vertelt ze aan Radio2-reporter Margaux van de Regio.

Margaux Bogaert is Margaux van de regio. Ze gaat elke ochtend op pad voor Goeiemorgen Morgen! op Radio2, op zoek naar verhalen uit jouw streek. Heb jij groot of klein nieuws voor Margaux? Laat het ons weten!

Beeldjes, vinylplaten, juwelen en servies in Disney-thema. Een kat die 'Nala' heet, naar het personage uit "The Lion King". Overal in het huis van Sandy Van der Kelen uit Stekene is iets terug te vinden dat aan Disney doet denken. Ook haar linkerarm staat vol getatoeëerd met filmpersonages. "Ik wil Disney zo dicht mogelijk bij mij dragen", zegt Sandy.

The Walt Disney Company blaast vandaag 100 kaarsjes uit. In alle parken wereldwijd wordt dat uitbundig gevierd. "Ik moet helaas werken", zegt Sandy. "Toch ga ik het vieren door een hele dag naar Disney-muziek te luisteren. Gelukkig heb ik ook een limited edition verjaardagsgadget kunnen scoren."

Kinderdroom

Disney speelt een belangrijke rol in het leven van Sandy. “Voor mij is het een ontsnapping aan de realiteit.” De liefde is gestart als kind. "Op mijn vier jaar kreeg ik een Mickey Mouse-knuffel van mijn buurvrouw. Sindsdien is de passie aangewakkerd."

Intussen heeft ze samen met haar gezin een jaarabonnement op Disneyland Parijs. "We gingen er tot voor kort bijna elke maand naartoe", zegt Sandy. "Als het eens wat tegenzit, vertrekken we. Soms is dat maar één dagje, maar dat is genoeg voor mij om even te ontsnappen aan de realiteit."

Fanpagina

Samen met enkele andere fans onderhoudt Sandy de Facebookpagina 'DLP Magic Plans'. "Daarin zetten we het laatste nieuws over het pretpark of over personages en films. We geven elkaar tips over leuke souvenirs, snacks en hoe je het meeste uit je pretparkdag kan halen."

Meest gelezen