© Politie LRH

12 chauffeurs niet in orde bij actie rond zwaar vervoer in Hasselt

Hasselt -

De politie LRH heeft maandag een controleactie rond zwaar vervoer georganiseerd in de Zwarte-Brugstraat in Hasselt. 12 van de 23 gecontroleerde bestuurders bleken niet in orde.

Voor de actie maakte de politie gebruik van mobiele weegplaten. De politie stelde zeven onmiddellijke inningen op voor overtredingen rond het vervoer van gevaarlijke stoffen, gsm-gebruik, overlading en afmetingen, het negeren van een rood licht en onaangepaste snelheid. Samen ging het om een bedrag van 11.936 euro.

Er werden ook 7 pv’s opgesteld voor onder meer vervallen keuringen en inbreuken rond het rijbewijs. De bestuurder van een lichte vrachtauto met aanhangwagen bleek hiervoor geen rijbewijs te hebben. Er was ook een overlading van 25 procent op de maximum toegelaten massa en van 14 procent op de aanhangwagen. De chauffeur kreeg een boete van 1.800 euro.

Bij een ander voertuig met aanhangwagen was er een as-overlading van ruim 1.400 kilo, of 122 procent. Het voertuig had bovendien niet de nummerplaat van het trekkende voertuig en kale banden. De bestuurder kreeg een boete van 4.400 euro.  siol

© Politie LRH

© Politie LRH

© Politie LRH

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer