De nieuwe partij Team Tienen

In Tienen trekken CD&V en oppositiepartij Tienen Vooruit! samen naar de verkiezingen in 2024

In Tienen gaat CD&V, de partij van burgemeester Katrien Partyka, samen met oppositiepartij Tienen Vooruit! naar de verkiezingen van 2024. Opvallend, want CD&V die nu de meerderheid heeft, gaat dus samen met een partij uit de oppositie. Ze gaan één lijst vormen, en de nieuwe partij heet Team Tienen. 

"We hebben gemerkt dat Tienen Vooruit! dezelfde ambitie heeft als onze partij CD&V", zegt burgemeester Katrien Partyka. "We zien Tienen allemaal graag, hebben dezelfde visie op de stad en we zijn twee sterke fracties. We vinden ook dat je in de politiek verder geraakt als je samenwerkt en de krachten bundelt. En dus trekken we samen naar de verkiezingen met een nieuwe partij Team Tienen."

Ik denk dat de politiek te vaak geteisterd wordt door ruzies waar de kiezer geen boodschap aan heeft

Katrien Partyka, burgemeester Tienen

De beslissing om samen één lijst te vormen is vooral ook een positieve keuze, benadrukt Partyka. "Ik denk dat de politiek te vaak geteisterd wordt door ruzies waar de kiezer geen boodschap aan heeft. De kiezer wil gewoon een goed bestuur en duidelijke beslissingen, en daar willen wij voor gaan met Team Tienen. We zijn een stad met heel wat uitdagingen, en in onze beide fracties zitten sterke figuren. Op deze manier kunnen we gaan voor de beste mensen om Tienen te besturen." 

Partyka gaat de lijst trekken van Team Tienen, zij is dan ook kandidaat om opnieuw burgemeester te worden na de gemeenteraadsverkiezingen van 2024.

Meest gelezen