Ga naar de inhoud

De beelden die u nog niet zag: Zweedse fans verzamelden op geheime locatie in stadion

 di 17 oktober 2023 11:38

Avondje voetbal om niet snel meer te vergeten. Zeker voor de bezoekende fans, die urenlang in onzekerheid leefden. Wat u gisterenavond niet mocht zien: de Zweedse supporters verzamelden zich met honderden in een receptiezaal van het Koning Boudewijnstadion. Daar werden ze toegesproken door leden van de nationale ploeg en kregen ze instructies over de vertrekmogelijkheden.

Het was een bevreemdend zicht.

In de zaal onder de persruimte, die normaal gebruikt wordt voor recepties, waren er omstreeks 1 uur 's nachts nog steeds honderden Zweedse fans samen. Voor de ordediensten was het belangrijk dat die locatie geheim bleef, omdat de dader op dat moment nog vrij rondliep.

 

De supporters werden in de zaal toegesproken door de bondscoach en enkele spelers: "Een fijn gebaar. Ze hebben ons bedankt voor ons geduld", aldus een fan.

 

Na enige tijd kregen de Zweden ook instructies over de verschillende vertrekmogelijkheden. De eerste optie was om zonder begeleiding van de politie het Koning Boudewijnstadion te verlaten met de auto of te voet.

 

"Uiteraard is dat op eigen risico, maar de zone rond het stadion is beveiligd", klonk het. "We vragen jullie wel om geen vlaggen of Zweedse kleuren zichtbaar te maken. Probeer zo discreet mogelijk te zijn."

 

Nadien vertrokken er bussen onder politie-escorte naar de verschillende hotels.

Gerelateerd: