Justitie

Nicolas Ullens komt vrij met enkelband na moord op stiefmoeder

Nicolas Ullens.© Kristof Vadino

Nicolas Ullens (57), de man die zijn stiefmoeder Myriam Lechien (70) met zes kogels om het leven bracht, komt vrij met een enkelband. Dat is beslist door de kamer van inbeschuldigingstelling, zo meldt L’avenir.

gjs aba phu

Voormalig lid van Staatsveiligheid Nicolas Ullens schoot op 29 maart zijn stiefmoeder Myriam Lechien dood toen ze samen met haar man, baron Guy Ullens (88), de oprit van hun villa in het Waalse-Brabantse Ohain verliet. Een uur eerder was hij komen klagen omdat hij vernomen had dat Myriam de ouderlijke villa te koop had gezet.

Zes maanden na de feiten is het onderzoek nog steeds in volle gang. Een eerste verzoek om vrij te komen met een enkelband werd nog afgewezen, maar in beroep is het nu toch goedgekeurd. Zijn advocaat Dimitri De Béco bevestigt dat zijn cliënt binnenkort de gevangenis mag verlaten en zijn detentie mag voortzetten onder elektronisch toezicht.

‘Wij hebben gepleit dat er geen nood was om onze cliënt in de gevangenis te houden nadat hij zich onmiddellijk na de feiten had aangegeven, sindsdien volledig heeft meegewerkt aan het onderzoek en tot dit drama een volledig blanco strafregister had’, zegt De Béco. ‘We zijn vanzelfsprekend tevreden dat de kamer van inbeschuldigingstelling ons hierin gevolgd is. Het onderzoek gaat natuurlijk voort en onze cliënt zal zijn volledige medewerking blijven verlenen.’