Een makelaar vinden die bij je past? 5 aandachtspunten

Je verkoopt je huis en wil hierbij hulp van een makelaar? Dan is het belangrijk dat je iemand kiest die bij je past. Door op deze 5 aandachtspunten te letten, vind jij in no time je ideale match!

Zimmo redactie
Bron: Zimmo

1. Is de makelaar actief in jouw regio?

Bij het verkopen van je huis wil je natuurlijk het liefst dat je makelaar expert is in jouw regio. Makelaars weten namelijk wat kopers in hun regio vragen en hoe de prijzen zich hier ontwikkelen. Zo kan een makelaar uit jouw regio je huis op de beste manier in de markt zetten en snel verkopen!

2. Heeft de makelaar ervaring met jouw type woning?

Verkoop jij je villa in het groen? Of zoek je nieuwe eigenaars voor je knus appartement? Dan is het een goed idee om een makelaar te zoeken die dit type woningen vaker verkoopt. Zo kent hij de markt als geen ander en staat er in no time “verkocht” op jouw te koop bord.

Met de Zimmo matchmaker geef je deze gegevens in en zie je meteen welke makelaars bij je passen!

3. Hoe pakt hij het aan?

Zoek voordat je je makelaar kiest ook aandachtig uit hoe hij andere huizen in de kijker zet. Voorziet hij mooie foto’s? Is de website professioneel? Plaatst hij zoekertjes op Zimmo of licht hij panden uit op zijn sociale media? Ook kan je vragen hoe hij zijn rondleidingen aanpakt en wat hij nog allemaal in petto heeft.

4. Hoe verloopt de communicatie?

Goede communicatie is alles. Het is dan ook erg belangrijk dat een makelaar je voldoende op de hoogte houdt. Belt hij je vaak of mailt hij wekelijks een update? En hoe kan jij hem bereiken? Sommige makelaars ontvangen het liefst mails, anderen zijn ook telefonisch of zelfs via WhatsApp bereikbaar.

5. Zoek de klik

Hoe belangrijk rationeel denken ook is bij het verkopen van je huis, je mag je emoties niet vergeten! Je zal intensief moeten samenwerken met je makelaar. Dan kies je maar beter iemand waarbij je je goed voelt, toch?

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer