© Facebook

Kans van één op een miljoen: mama bevalt van ‘spontane’ identieke drieling

Een Amerikaanse vrouw heeft een identieke drieling op de wereld gezet die op natuurlijke manier verwekt is. Een zeldzaam lot uit de loterij: zoiets komt voor bij minder dan 1 op een miljoen zwangerschappen.

lto

Eind augustus al verwelkomden Haley en Matthew Cordaro uit de Amerikaanse staat Louisiana hun drie dochtertjes, maar het nieuws raakte pas nu bekend. En nieuws is het wel degelijk: Claire, Ella en Lily vormen een ‘spontane’ identieke drieling. De term ‘spontaan’ verwijst naar het feit dat de drieling op natuurlijke wijze verwekt is, en dat is uiterst zeldzaam.

De kans op een natuurlijke bevruchting van een drieling is één op 10.000 zwangerschappen. Voor een identieke tweeling gaat het over een kans van één op een miljoen. De kans om een identieke drieling te verwekken is dus nog kleiner.

De drie meisjes werden op 31 weken geboren in het Willis-Knighton South & the Center for Women’s Health-ziekenhuis en zouden het goed stellen. “Ze hebben het heel goed gedaan. Het is een eenvoudig en ongecompliceerd verblijf geweest,” zei dokter Gerald Brent Whitton, de arts die voor hen heeft gezorgd. Volgende week zou de drieling naar huis mogen. “Naarmate de baby’s steeds meer voorbereid worden op hun vertrek, zullen we de ouders hierheen halen en hen laten wennen aan de zorg voor alle drie tegelijk”, aldus Whitton.

De drie meisjes hebben ook een drie jaar oudere zus, die Kennedy heet. Het is de eerste keer dat ze aan beide kanten van de familie een meerling mogen verwelkomen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER