© ISOPIX

© dbb

thumbnail: null
thumbnail: null

Dochter (20) van Molenbeekse schepen opgepakt in terreurdossier: “Ze is slachtoffer van foute relatie”

De dochter van Molenbeekse schepen Ahmed El Khanouss werd door de politie opgepakt omdat ze ervan verdacht wordt een rol te hebben gespeeld in een terroristische groep in Jumet. Dat meldt Waalse zender RTL.

lbo

Ahmed El Khanouss, schepen van Sport in Molenbeek. Zijn 20-jarige dochter Inès werd vrijdag opgepakt. Samen met zes anderen zal ze moeten terechtstaan in een dossier ronde terreurcel in Jumet waarvan veel leden naar Syrië getrokken zijn.

Maar volgens haar vader is het allemaal een misverstand. Het meisje werd verliefd op een van de leden van de terreurcel, “die zijn daden en ideeën” voor haar verborgen hield, zegt hij in een communiqué. De ouders hadden geen weet van de relatie van hun dochter, die “een voorbeeldige studente is die het slachtoffer werd van een verkeerde relatie”.

“Mijn dochter is het slachtoffer geworden van een foute liefdesrelatie”, zei schepen El Khanouss op RTL. “Ze is een goede studente met onberispelijk gedrag.” El Khannous voegt eraan toe dat hij geschokt is door de arrestatie.

“Mijn dochter heeft geen radicale gedachten. Ze is heel open naar ons toe en heeft altijd gezegd dat ze tegen radicalisering in de maatschappij is. Ze heeft altijd een gematigde islam beleden. Dat heeft ze ook verklaard aan justitie. En dat bewijzen ook de elementen in het dossier.”

Volgens de vader kan er dus geen sprake zijn een verband tussen Inès en terrorisme, “maar gaat het enkel om een jammerlijke liefdesaffaire”. De ouders hopen dan ook “dat het gerecht alles in het werk zal stellen om alles in dit onderzoek aan het licht te brengen wat betreft hun dochter, die ze kennen als integer en eerlijk”, besluit het persbericht.

De vrouw is nooit aangehouden en werd pas op het laatste moment in verdenking gesteld, zegt een bron dicht bij het dossier. Haar advocaat pleitte woensdag voor de raadkamer om de zaak tegen zijn cliënt te laten vallen. Ze kan nog in beroep gaan.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer