Koning van het kinderboek, Leo Timmers.© Guy Puttemans

Drama, intriges en een bijziende beer: dit zijn de boeiendste boeken van deze week

Opstandige salamanders, een bijziende beer en het beroemdste kasteel ter wereld: deze tips van onze redactie bezorgen je gegarandeerd veel leesplezier.

Versailles

Johan Op de Beeck

Het Paleis van Versailles is een van de drukst bezochte bezienswaardigheden van Frankrijk, maar wat heeft er zich precies afgespeeld achter de muren van het kasteel? Johan Op de Beeck schetst vier eeuwen politiek, intriges en schandalen in het beroemdste kasteel ter wereld.

Horizon, 448 blz., 39,99 euro

Het boek dat iedereen van wie je houdt zou moeten lezen

Philippa Perry

Nieuwe titel van Philippa Perry, bekend van Het boek waarvan je wilde dat je ouders het hadden gelezen. Deze keer buigt de psychotherapeute zich over liefde en relaties. Met haar advies, steeds gedrenkt in empathie en gezond verstand, wijst ze de weg naar een gelukkiger en tevredener leven.

Balans, 252 blz., 22,99 euro

Logboek Slauerhoff - Dagboeken & reisverhalen

Hein Aalders en Menno Voskuil

Jan Jacob Slauerhoff was een van de belangrijkste Nederlandse dichters en romanschrijvers van het interbellum. In dit boek schetst de schrijver/scheepsarts/wereldreiziger een zelfportret aan de hand van dagboekfragmenten en reisreportages, aangevuld met foto’s en documenten uit zijn leven.

Nijgh & Van Ditmar, 424 blz., 29,99 euro

De bril van Beer

Leo Timmers

De Houthalense koning van het kinderboek laat in zijn nieuwste verhaal een bijziende beer los die zijn bril kwijt is. Tijdens zijn zoektocht denkt hij allerlei nieuwe dieren te zien, maar of dat echt zo is? Grappig en - zoals altijd - prachtig getekend. Vanaf 2 jaar.

Querido, 40 blz., 17,99 euro

Oorlog met de salamanders

Karel Capek

Een Nederlandse kapitein ontdekt in Indonesië een nieuwe intelligente salamandersoort die al gauw wordt ingezet als goedkope werkkracht. Maar de amfibieën worden steeds slimmer en gaan zich verzetten. Heruitgebrachte Tsjechische sciencefictionroman uit 1936 die nog steeds actueel is.

Wereldbibliotheek, 288 blz., 22,99 euro

 jom

Samengesteld door de redactie in samenwerking met onafhankelijke boekhandels Malpertuis in Genk, Grim in Hasselt en Naboekov in Sint-Truiden
Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer