Ā© Pieter Van Hecke

Dodelijk ongeluk in Zwijndrecht: auto botst frontaal tegen lijnbus uit Sint-Niklaas

In Burcht, bij Zwijndrecht, is woensdagavond een dodelijk verkeersongeval gebeurd. Een kleine personenwagen botste er frontaal tegen een bus van De Lijn die uit Sint-Niklaas kwam. De autobestuurder overleed ter plaatse. Op de bus zaten 30 passagiers, zij bleven ongedeerd.

Het ongeval gebeurde rond half tien woensdagavond. De chauffeur van de bus op lijn 93 uit Sint-Niklaas verklaarde dat hij net was vertrokken aan de bushalte ter hoogte van het Kaaiplein in Burcht. Hij zag een auto uit de richting van Linkeroever komen, maar ter hoogte van een wegversmalling verloor de autobestuurder de controle over zijn voertuig. Mogelijk kwam dat door watergladheid, want op het moment van het ongeval was het aan het regenen. Maar dat moet nog verder onderzocht worden.

De auto slipte en kwam op de andere weghelft terecht. Daar botste hij frontaal tegen de voorkant van de bus. De auto werd weggeslingerd en kwam uiteindelijk tot stilstand tegen een verkeersbord. De bestuurder gaf geen teken van leven meer, en de hulpdiensten probeerden hem nog te reanimeren, maar er kon geen hulp meer baten.Ā 

Op bus zaten een dertigtal passagiers. Zij bleven, net als de buschauffeur, ongedeerd en konden hun weg voortzetten met een andere bus. Een verkeersdeskundige kwam ter plaatse om de oorzaak van het ongeval te onderzoeken. De Koningin Astridlaan was een tijd in beide richtingen afgesloten.

Ook de lijnbus werd beschadigd door het ongeval
Ā© Pieter Van Hecke

Meest gelezen