David en Victoria Beckham tijdens de première van hun Netflix-reeks "BECKHAM"
AFP or licensors

Beckhams zorgen voor TikTok-hype met liefdevol dansje op "Islands in the stream" van Dolly Parton en Kenny Rogers

"Islands in the stream" - de hit van countryduo Dolly Parton en Kenny Rogers uit 1983 - is helemaal terug van weggeweest dankzij David en Victoria Beckham. Het Britse koppel danst in hun Netflix-reeks "BECKHAM" liefdevol op het nummer en dat inspireert heel wat mensen op TikTok. Ze delen massaal dansfilmpjes met hun geliefden.

Massaal te vinden op de app TikTok: "Putting my boyfriend to the David Beckham test" (mijn vriend op de proef stellen met de David Beckham test, red.). Het gaat om video's van koppels die inspiratie halen uit een fragment van "BECKHAM", de Netflix-serie die een inkijk geeft in het leven van ex-voetballer David Beckham en zijn vrouw Victoria Beckham.  

Teder moment inspireert koppels op TikTok

In het fragment uit de laatste aflevering van de serie, zie je het koppel liefdevol dansen op "Islands in the stream", een duet van countryzangeres Dolly Parton en zanger Kenny Rogers uit 1983. David zet het lied op en terwijl het koppel vrolijk synchroon meebeweegt op het lied slaat Victoria liefdevol haar arm over zijn schouder.  

Wat het moment voor kijkers nog mooier maakt, is de voice-over die tegelijkertijd te horen is. "Nu ik terugkijk op mijn leven, zie ik duidelijk wat echt belangrijk is voor mij. En dat is wat we nu hebben", hoor je Beckham zeggen. "Ik voel me nu echt gelukkig omdat ik tevreden ben en ik het gevoel heb dat jij ook heel voldaan bent", staat Victoria hem bij.

Heel wat kijkers willen het teder moment graag recreëren op TikTok. Ze delen video's waar ze met geliefden op "Islands in the stream" dansen. Ook heel wat mensen laten op TikTok weten dat ze de Beckhams het perfecte koppel vinden en ze hetzelfde willen met hun (toekomstige) partner.  

Countrylegendes Dolly Parton en Kenny Rogers zongen het lied voor het laatst samen live in 2017, wanneer Rogers op 78-jarige leeftijd besloot een punt te zetten achter zijn muzikale carrière. Hij overleed in 2020. Maar dankzij de trend op TikTok krijgt het lied uit de jaren tachtig opnieuw aandacht en raakt het bekend bij een heel nieuw publiek.  

BEKIJK - Dolly Parton en Kenny Rogers die "Islands in the stream" voor een laatste keer live brengen:

"Working class" en extreem georganiseerde kledingkast

De Netflix-reeks "BECKHAM" die in vier afleveringen een blik achter de schermen geeft van het leven van de Beckhams, heeft wel meerdere opvallende momenten. Zo spreekt het koppel – dat trouwde in 1999 en samen vier kinderen heeft – over hun huwelijksproblemen en de vermeende ontrouw van David.

De Beckhams: Romeo met vriendin Mia Regan, Cruz, Harper, David en Victoria en Brooklyn met vrouw Nicola Peltz
AFP or licensors

Ook merkwaardig is het wanneer Victoria – oorspronkelijk bekend als "Posh Spice" van de Britse meidengroep The Spice Girls, maar ondertussen bekend als modeontwerpster – beweert dat haar familie behoort tot de "working class" (arbeidersklasse, red.).

David zet haar snel weer met de voetjes op de grond wanneer hij aan haar vraagt met welke auto ze naar school werd gebracht. "Niet liegen", voegt hij nog toe. Victoria sputtert eerst nog tegen, maar geeft later toe dat haar vader haar naar school bracht in een Rolls-Royce. Niet zo heel "working class" dus, laat David al lachend blijken.  

Maar kijkers trekken ook grote ogen wanneer ze de kledingkast van de ex-voetballer te zien krijgen. Daarin toont David hoe hij alles tot in de puntjes geordend heeft en een heel gedetailleerd systeem heeft per kledingstuk. Hij geeft zelfs toe dat hij in het begin van de week zijn kleding al klaarhangt voor de week die volgt. "Een recente obsessie", lacht hij.  

Meest gelezen