Peter Wright houdt Dimitri Van den Bergh uit kwartfinales Darts Players Championship

Geen kwartfinale voor Dimitri Van den Bergh in het Players Championship 26 dartstoernooi (PDC/115.350 euro). In het Engelse Barnsley moest hij donderdag in de achtste finales met 6-3 zijn meerdere erkennen in de Schot Peter Wright.

Valerie Van Avermaet
Bron: BELGA

Van den Bergh (PDC 14) versloeg achtereenvolgens de Engelman Tedd Evetts (PDC 75) met 6-2 en de Noord-Ier Nathan Rafferty (PDC 66) met 6-4. Voor een plaats bij de laatste zestien moest de Noord-Ier Josh Rock (PDC 27) met 6-3 voor de bijl. In de achtste finales wachtte de Schot Peter Wright (PDC 3). Laatstgenoemde, een goede vriend van de ‘DreamMaker’, nam een 3-0 voorsprong, maar Van den Bergh hing met onder meer een 11-darter de bordjes gelijk. Wright, voormalig wereldkampioen, toonde zich in de volgende drie spelletjes duidelijk de betere. Met een 10-darter en een 124 uitworp haalde hij het met 6-3.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Mario Vandenbogaerde (PDC 70) kon zich plaatsen bij de laatste 32, maar moest daar met 6-1 het onderspit delven voor de Welshman Gerwyn Price (PDC 5). Kim Huybrechts (PDC 31) kreeg in de tweede ronde een 6-0 nederlaag aangesmeerd van de Engelsman Rob Cross (PDC 9). Broer Ronny Huybrechts (PDC 123) moest met 6-2 de duimen leggen voor de Engelsman Luke Humphries (PDC 4), vorige zondag World Grand Prix-winnaar. Mike De Decker (PDC 36), Brian Raman (PDC 81) en Robby Knops (PDC 138) gingen eruit in de eerste ronde.

De overwinning ging naar de Engelsman Ryan Joyce (PDC 41), die in de finale, na een thriller waarin hij een 107 uitworp lukte in de beslissende leg, met 8-7 net iets beter was dan de Welshman Gerwyn Price (PDC 5).

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer