Dimitri Berlanger

Bestuurder raakt zwaargewond bij ongeval op A12 in Meise

Op de A12-autosnelweg in Meise is vanmorgen een zwaar ongeval gebeurd. Een bestuurder verloor de controle over het stuur van zijn auto en belandde in de berm. Het slachtoffer is in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht. 

De hulpdiensten werden rond half negen opgeroepen voor een ongeval op de A12 in Meise. De bestuurder van een auto, die richting Brussel reed, had de controle over het stuur verloren en crashte in de vangrail ter hoogte van de Plantentuin Meise.

De brandweer moest het slachtoffer uit het autowrak bevrijden. De man werd ter plaatse gereanimeerd en is vervolgens in kritieke toestand naar het ziekenhuis overgebracht. Volgens de federale politie was er bij het ongeval maar één voertuig betrokken. 

Aquaplaning?

Over de oorzaak van het ongeval is er nog geen duidelijkheid. De bocht ter hoogte van de Plantentuin staat wel al jaren bekend als een gevaarlijke plek bij regenweer. Er bestaat een risico op aquaplaning omdat het water er samenkomt bij zware regenval. Er vielen in het verleden al verschillende dodelijke slachtoffers.

Meest gelezen