Nieuw zwaar ongeval op Houtlaan in Wijnegem: vrouw (25) als bij wonder slechts lichtgewond

Wijnegem -

Op de Houtlaan in Wijnegem is vrijdag een zwaar ongeval gebeurd. Een vrouw verloor de controle over haar stuur en crashte tegen een verlichtingspaal. Het slachtoffer (25) raakte gelukkig slechts lichtgewond. Hoe het ongeval kon gebeuren, is nog niet duidelijk.

jtp

Een vrouw reed vrijdagmorgen van Wijnegem naar Schilde op de Houtlaan. “Om een nog onduidelijke reden verloor de bestuurder de controle over het stuur”, zegt Jessy Spoelders van de lokale politie Minos. Het voertuig begon te slippen en knalde in de zachte middenberm op een verlichtingspaal. Door de impact van de crash werd het motorblok uit de wagen geslingerd.

“De bestuurder, een 25-jarige vrouw, werd ter controle naar het ziekenhuis gebracht. Ze liep lichte verwondingen op”, aldus de politie nog. Hoe het ongeval is kunnen gebeuren, wordt nog onderzocht. Mogelijk speelde het regenweer wel een rol en was er sprake van aquaplaning. Onlangs werd het wegdek op de Houtlaan nog vernieuwd.

Na de vele (zware) ongevallen op de brede Houtlaan (N12) werd de toegelaten maximumsnelheid op de volledige Houtlaan aangepast. Sinds dit najaar bedraagt de snelheid nog 70 kilometer per uur.

© BFM

© BFM

© BFM

© BFM

© BFM

© BFM

© BFM

© BFM

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Meest gelezen