© Getty Images

Ariël Jacobs over de aanslepende zoektocht naar een nieuwe OHL-trainer: “Heb welgeteld 65 kandidaturen ontvangen”

We krijgen steeds meer de indruk dat het een kwestie van weken wordt, in plaats van dagen. De zoektocht naar een nieuwe trainer voor OH Leuven is al een week bezig, maar er is nog niet eens een shortlist opgesteld. Ze nemen hun tijd aan Den Dreef. “Ik wil echt niet over één nacht ijs gaan”, zegt sportdirecteur Ariël Jacobs.

Milan Augustijns

Een week geleden klonk het nog dat het de bedoeling was om een nieuwe coach te hebben tegen de wedstrijd van zondag tegen STVV. Nu is het discours veranderd bij OH Leuven. “Er een termijn opplakken, zou een gebrek aan respect naar de interim-trainer betekenen”, zegt Ariël Jacobs. “We hebben alle vertrouwen in Eddy Vanhemel en ik wil echt niet over één nacht ijs gaan, maar natuurlijk proberen we zo snel mogelijk iemand aan te duiden.”

In Leuven willen ze alle kandidaten overwegen, en niet zomaar de eerste trainer benoemen die bij hen opkomt. “Ik heb welgeteld 65 kandidaturen ontvangen, uit binnen- en buitenland”, legt Jacobs uit. “En dan tel ik alleen de sollicitaties tot 13u30 vanmiddag, want ondertussen zijn er waarschijnlijk weer bij gekomen. Er zijn ook coaches bij die nu voor een andere club werken. En er zijn ook trainers bij die wij zelf benaderd hebben.”

Ook het management van zusterclub Leicester doet zijn zegje. “We overleggen permanent met Leicester, want er zijn ook heel wat Engelse coaches bij”, verklaart Jacobs. “De beslissing ligt grotendeels bij ons in Leuven, maar het is logisch dat je in elk bedrijf rekening moet houden met de wensen van de eigenaar.”

Shortlist

De nieuwe trainer hoeft niet per definitie ervaring te hebben met de Jupiler Pro League. “De competitie kennen is een voordeel, maar geen vereiste”, legt Jacobs uit. “Ik heb deze week al met Engelse trainers gesproken die uit eigen beweging de laatste acht wedstrijden van OHL bekeken hadden. De bedoeling is om nu tot een shortlist te komen.” Hoe dan ook wordt er gezocht naar een coach met een offensief profiel.

De vraag is hoe de OHL-supporters zondag tegen STVV gaan reageren op het ontslag van Brys, en op het uitblijven van een opvolger. “Het signaal moet vanop het veld komen”, zegt Jacobs daarover. “Als dat gebeurt, ben ik er zeker van dat het publiek achter ons gaat staan.”

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer