BELGA
Volledig scherm
© BELGA

LIVE. De Croo reageert op vertrek van Rutten: "Ik begrijp haar frustratie, maar dit is de enige logische keuze” - Van Tigchelt: "Ik vraag geen tien dagen, ik begin nu”

In VTM Nieuws heeft premier Alexander De Croo gereageerd op de aanstelling van Paul Van Tigchelt als nieuwe minister van Justitie. Partijgenote Gwendolyn Rutten voelde zich zo gekrenkt dat ze meteen aankondigde de nationale politiek te verlaten. Ik begrijp absoluut haar frustratie dat zij het niet geworden is, maar dit is de enige logische keuze”, klonk het. Binnen Open Vld zwelt de kritiek over de aanstelling intussen aan. Voormalig minister Bart Tommelein gaat uit protest niet meer naar het uitgebreid partijbestuur en Vlaams parlementslid Mercedes Van Volcem oordeelt dat De Croo “zou moeten leren hoe hij moet omgaan met mensen en talent”. Volg alle ontwikkelingen in ons liveblog.

480 reacties

  • Herman gent

    6 maanden geleden
    @ miet claeys , Dat wat er gebeurde is perfect democratisch. Want je kiest een kandidaat op een die dan vervolgens een voorstel word aangeboden om bv Minister te worden , dat gaar in alle andere landen van Europa ook op de zelfde manier. En dus kan er gerust iemand Minister worden zonder dat die op een lijst staat van een partij.
  • Liliane Vervliet

    6 maanden geleden
    Ministers worden niet verkozen door de bevolking.In deze Vivaldi regering zetelen wel meer ministers waar we nooit over hoorden.Deze nobele onbekende zit al jaren in de veiligheid sector dus terechte keuze.
  • Pierre De Bie

    6 maanden geleden
    Wat heeft die van OCAD gedaan tijdens de aanslagen niets is zelfs nooit vernoemd geweest, niemand kende hem, en zo iemand krijgt nu zulke taak, over vriendjespolitiek gesproken. Hoog tijd dat al die van open VLD de laan worden uitgestuurd en als partij uitgesloten worden voor altijd.
  • Norbert Corten

    6 maanden geleden
    Waarom moeten wij eigenlijk nog gaan kiezen ? De partijvoorzitter, pardon De Croo beslist.
  • Françoise Dupont

    6 maanden geleden
    Ik begrijp Gwendolyn zegt hij, maar ik doe toch mijn zin, tot dat de partij ophoudt te bestaan.