© Getty Images via AFP

Max Verstappen wint sprintrace in Texas: “Maar de hoofdrace wordt een ander paar mouwen”

Kersvers wereldkampioen Max Verstappen was de beste in de sprintrace in Austin, Texas. Gedurende vijf ronden had hij zijn handen vol met Lewis Hamilton, maar daarna liep hij stelselmatig uit. De hoofdrace op het Circuit of the Americas (COTA) begint zondag om 21 uur.

Marc Cornelissen

Max Verstappen (Red Bull-honda) had eerder op de dag de pole gepakt voor de sprintrace. Vanop de beste startplek nam hij een goede start, waardoor hij de aanval van Charles Leclerc (Ferrari) kon afslaan. De Monegask verloor zelfs een plaats aan Lewis Hamilton (Mercedes), die vijf ronden met Verstappen meeging. Maar dan moest de succesvolste F1-rijder aller tijden Verstappen laten gaan. Andermaal slaagde Verstappen erin zijn banden in betere staat te houden dan de concurrentie.

Er werd hevig gebikkeld achter de top drie, maar het podium lag al vroeg in zijn plooi in een weinig beklijvende sprintrace. Verstappen had na 19 ronden een voorsprong van 9 seconden op Hamilton, die op zijn beurt eenzelfde voorsprong had op Leclerc.

“Rondenlang volgde Hamilton op 8 tienden, maar dat was net genoeg om hem onder controle te houden in de remzones”

Max Verstappen

Voor Verstappen was het de derde keer dit seizoen dat hij een sprintrace op zijn naam kon zetten. “In de eerste bocht werd het close met Charles, maar gelukkig is daar veel plaats. Daarna had ik rondenlang maar 8 of 9 tienden voorsprong, maar dat was net genoeg om Lewis onder controle te houden in de remzones. Daarna kon ik mijn ritme vinden en uitlopen. Morgen wordt het moeilijker, vanop P6. Hopelijk wordt dat fun, en ik probeer uiteraard te winnen.”

Lewis Hamilton legde zich neer bij de nederlaag: “Max was te snel, daar is momenteel niets aan te doen. Morgen vertrekt hij achter ons. Ik heb leuke gevechten met Charles en Lando, die ongeveer even snel zijn. Hopelijk slagen we er samen in Max achter ons te houden. En als dat niet lukt, is het maar zo.”

Charles Leclerc hoopt zondag ook te winnen. “Ik moest proberen de leiding te nemen in de start. Er was een gat, maar het lukte niet. Positief is dat mijn teammaat Carlos Sainz op softs heeft gereden. Dat maakt dat wij als enige team weten hoe die band zich gedraagt. Dat kan helpen om te winnen.”

Hoofdrace wordt moeilijker

De hoofdrace start zondag om 21 uur Belgische tijd. Daarin start Verstappen pas als zesde na een slordig foutje in de kwalificaties, waarin hij eerst een foutje maakte en daarna buiten de baan ging, waardoor zijn snelste tijd geschrapt werd. De pole ging naar Leclerc.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer