En plots zit een piepjonge Belg “permanent in de A-ploeg” van het geteisterde Juventus: ‘Mini Octopus’ maakt furore in Italië

Juventus mag dan wel derde staan in de Serie A, het is toch vooral kommer en kwel in Turijn. Gelukkig kunnen ze voortaan rekenen op een Belg.

Vincent Van Genechten

De tegenslagen voor de Oude Dame in 2023 zijn amper op één hand te tellen. Vorig seizoen kreeg Juventus punten in mindering door financieel gesjoemel met transfers. Daarbovenop kreeg de Italiaanse recordkampioen een miljoenenboete en werd het door de UEFA Europees uitgesloten. Verder begonnen Cristiano Ronaldo en Leonardo Bonucci rechtszaken tegen de club. Wat later werd sterspeler Paul Pogba betrapt op doping en kreeg talent Nicolo Fagioli een schorsing van zeven maanden na betrokkenheid in het beruchte gokschandaal.

Naar alle verwachting zal Juventus in januari minstens één middenvelder extra halen nu het twee spelers minder telt. Tot dan rekenen ze in Turijn op een Belg: de amper 18-jarige Joseph Nonge.

“In het middenveld? Kenan Yildiz kan meer centraal gaan voetballen, maar hij is eerder een tweede aanvaller. We hebben verschillende oplossingen en zullen ze dan ook gebruiken. Door de schoring van Fagioli en de afwezigheid van Pogba zal Nonge alvast de permanente overstap maken naar het eerste elftal”, aldus trainer Max Allegri voor de clash van zondag met Milan.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

“Mini Octopus”

Joseph Nonge Boende ruilde twee jaar geleden de jeugd van Anderlecht in voor die van Juventus. Dit seizoen vatte de 18-jarige middenvelder de competitie aan bij de NextGen, de beloftenploeg die in de Serie C (derde klasse) actief is. Hij zette in juni nog zijn krabbel onder een nieuw contract, dat nu loopt tot medio 2026.

De Belgische U18-international ging vorige zomer ook al mee naar de VS, waar Juventus enkele oefenwedstrijden speelde. Net als het Nederlandse talent Dean Huijsen en de Turkse groeibriljant Kenan Yildiz. Daar werd duidelijk dat Nonge goeie maatjes is met Pogba, een gelijkaardig type voetballer en bijgenaamd ‘De Octopus’. De Fransman postte een video op zijn sociale media waarbij hij dolde met onze landgenoot, die hij ‘Mini Octopus’ noemde.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

“Joseph Nonge Boende stoomde relatief geruisloos door van de U17 naar de Primavera tot trainer Max Allegri hem na het WK besloot te lanceren in het eerste elftal in oefenmatchen tegen Arsenal en Rijeka. In juni volgde de aankondiging van zijn verlenging tot 2026”, schreef La Gazzetta dello Sport over hem. “Nonge is van Congolese afkomst, maar werd geboren en getogen in België. Een voormalige verdediger die nu hard werkt en veel afstand aflegt in het middenveld. Hij heeft al een stevige fysieke bouw (184 centimeter) en een ruw talent (op en naast het veld). Nonge heeft wat weg van Paul Pogba. De overstap naar de NextGen en de Serie C is dan ook logisch.”

Al is Nonge verre van een afgewerkt product op zijn leeftijd. “Hij weet dat hij over veel kwaliteiten beschikt en heeft vaak de neiging om te gokken om het verschil te maken. Bij de NextGen zal hij die laatste fase van volwassenheid kunnen voltooien door ervaren spelers tegen te komen, die dichter bij zijn stevige lichaamsbouw aanleunen dan jongeren.”

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer