(archieffoto)

Ziekenwagen gestolen in Laken, ambulancepersoneel bedreigd in ander incident in Sint-Joost-ten-Node

Brussel is vannacht opgeschrikt door twee incidenten met ambulances. Eerst werd een ziekenwagen gestolen die was uitgestuurd voor een dringende interventie. Bij een ander incident werd het personeel van een ziekenwagen bedreigd door een man met een mes. De persoon kon worden overmeesterd door de politie. 

Om 0:50 uur werden een ziekenwagen en een MUG uitgestuurd voor een dringende interventie in Laken, in een huis aan de Jean de Bolognelaan. Tijdens de interventie werd de ziekenwagen gestolen.

Dankzij het track & trace-systeem om gestolen voertuigen te volgen, kon de ziekenwagen worden teruggevonden in de Gustaaf Schildknechtstraat in Laken. De sleutels van het voertuig waren verdwenen. Het was niet meteen duidelijk of er materiaal gestolen is. Er is een onderzoek opgestart.  

Man bedreigt ambulancepersoneel met een mes

Om 2:50 uur werd een ziekenwagen gevraagd in Sint-Joost-ten-Node, in de buurt van Madou. De interventie werd verstoord door een man die zich eigenaardig gedroeg. Toen hij niet op de aanmaningen van het ambulancepersoneel inging, haalde hij een mes boven. De politie was snel ter plaatse en kon de man overmeesteren.

De ambulanciers kregen psychologische bijstand; één personeelslid was zodanig in shock dat hij zijn dienst niet kon voortzetten.  

Meest gelezen