Brussels procureur des Konings Tim De Wolf met in de achtergrond Brussels procureur-generaal Johan Delmulle
Volledig scherm
Brussels procureur des Konings Tim De Wolf met in de achtergrond Brussels procureur-generaal Johan Delmulle © Photo News

Brussels parket legt uit waarom uitleveringsbevel van dader aanslag bleef liggen: "Geen van de collega's herinnert zich wat er met het dossier is gebeurd”

Het Brussels parket was het uitleveringsdossier van Abdesalem Lassoued uit het oog verloren. Dat heeft waarnemend Brussels procureur des Konings Tim De Wolf toegegeven tijdens een persconferentie. Na twee notities op het dossier, verdween het in een kast. Een halfjaarlijkse controle van de lopende dossiers werd in het voorjaar overgeslagen. “Ernstige onderbemanning speelde een rol, maar is geen rechtvaardiging.”

38 reacties

  • Hubert Monbailliu

    6 maanden geleden
    Als 2 topmagistraten uitleg komen geven aan de pers dan verwachten we van hen dat ze duidelijk en volledig zijn . Als er dan nog twijfel is wie voor de vergetelheid verantwoordelijk is , geef dan op ondubbelzinnige manier wie hier in de fout is gegaan en noem dan ook zelf namen . Dat dit hier niet is gebeurd , dat betreur ik ten zeerste .
  • Emiel Van Roost

    6 maanden geleden
    Een onwaarschijnlijke knoeiboel, waarschijnlijk is dit normaal in belgie.
  • Luc Devriese

    6 maanden geleden
    Waarschijnlijk door de poetsvrouw in de kast gestopt
  • JOZEF PAUWELS

    6 maanden geleden
    Geen excuses, ontslag en een andere op zijn plaats samen met het voltallige kabinet want niemand wist nog van iets.
  • cuypers romain

    6 maanden geleden
    Hoeveel dossiers liggen daar zo nog?