Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Hamilton én Leclerc gediskwalificeerd omdat wagens niet reglementair zijn, Verstappen pakt 50ste GP-zege na inhaalrace

Lewis Hamilton en Charles Leclerc zijn geschrapt uit de uitslag van de Grote Prijs F1 in Texas. Hun auto’s geraakten na de wedstrijd niet door de keuring. De stewards van Formule 1 besloten daarop in beide gevallen tot diskwalificatie. Voor Max Verstappen was het zijn zoveelste triomf in de Formule 1. De Nederlander wist na knappe inhaalrace zijn 50ste GP te winnen, de vijftiende ook al van het huidige seizoen.

19 reacties

  • Ferdinand Nuyts

    6 maanden geleden
    Beweegbare skid blocks, die naar boven komen en in de plank verdwijnen wanneer een auto de grond raakt, zouden een slimmigheidje zijn waarmee bepaalde teams spelen. Doordat de skids in kwestie omhoog komen en dan niet slijten, komen de teams moeiteloos door de controles.
  • PETER Vandaele

    6 maanden geleden
    En Albon met zijn Williams mercedes, weer 2 punten. Top, als je de vergelijking maakt met de bolide van Verstappen rijdt Albon met een go-cart.
  • Jef Lois

    6 maanden geleden
    Als men het bij Mercedes niet reglementair kan doen dan maar proberen van een wagen aan de start te brengen die de regels overtreed in de hoop dat ze niet gepakt worden. Wel zeer terecht uitgesloten. En als men gisteren goed gekeken heeft kon erbij Hamilton zelfs naar Max toe geen blik af. Wat een zielige oude vent is dit .
  • Daniel Warmoes

    6 maanden geleden
    Een overwinning met extra glans. Toch maar mooi de niet reglementaire Mercedes achter zich gehouden.
  • Lydie Plessers

    6 maanden geleden
    Proficiat aan Max, beste coureur en beste auto op het moment. Je moet het toch maar doen, de andere hebben evenveel kans!