Foto ter illustratie
Kurt Desplenter

Mensen zonder papieren bezetten leegstaand hotel in Brussel

Mensen zonder papieren hebben opnieuw een leegstaand gebouw in Brussel bezet. Dat heeft het Collectif des Sans-Papiers Bénévoles Intégrés de Bruxelles (CSPBIB) laten weten. 

Mensen zonder papieren bezetten sinds zondag opnieuw een leegstaand gebouw in Brussel. Dat laat het het Collectif des Sans-Papiers Bénévoles Intégrés de Bruxelles (CSPBIB) weten. Het gaat om een leegstaand hotel op de Louizalaan, dat al twee jaar niet meer in gebruik is en 69 kamers heeft.

Het collectief zegt in het licht van de huidige opvangcrisis en met de winter in aantocht "kwetsbare" mensen te ondersteunen. Volgens de organisatie weerspiegelen leegstaande gebouwen het "immobilisme" van het opvangbeleid van de Europese regeringen. "Er zijn te veel leegstaande gebouwen in Brussel. Er staat meer dan zeven miljoen vierkante meter leeg." De bezetting is een legitieme manier om onze eisen op de kaart te zetten, luidt het.

Het collectief ziet in de bezetting het middel om opnieuw meer eenvoudige en snellere regularisatieprocedures te vragen, gebaseerd op duidelijke criteria die dezelfde zijn voor iedereen en op elk moment.

Meest gelezen