Weerbericht

Een zonnig begin van de week

© shutterstock

De week begint maandag droog en vrij zonnig. Naarmate de dag vordert en een regenzone ons land nadert, wordt de bewolking vanuit het zuidwesten dikker.

belga

De maxima bereiken maandag 11 of 12 graden in de Ardennen en 14 of 15 graden in Vlaanderen. De wind waait zwak uit het zuidoosten en later matig uit het oosten.

In de nacht van maandag op dinsdag verwacht het KMI regen en wolken. Het tweede deel van de nacht wordt grotendeels droog met plaatselijk kans op enkele opklaringen. De minima liggen rond 6 of 7 graden in de Ardennen en rond 11 graden aan zee. De wind is matig tot vrij krachtig uit oost tot zuidoost, maar wordt overal matig uit zuidwest. Vooral op het Ardense reliëf zijn er windstoten tot 50 kilometer per uur mogelijk.

Dinsdag wordt gedeeltelijk tot soms zwaarbewolkt. Het is wisselvallig met een aantal buien en droge perioden. Een donderslag is niet uitgesloten, voorspelt het KMI. Tegen de late namiddag wordt het droger. De maxima schommelen tussen 10 en 14 graden. De wind is matig tot soms vrij krachtig uit zuidwestelijke richtingen met rukwinden tot 50 kilometer per uur.

Woensdag begint droog met enkele opklaringen, maar al snel neemt de bewolking toe en worden enkele buien of wat lichte regen verwacht. ’s Avonds en ’s nachts trekt een actieve regenzone door het land. De maxima schommelen tussen 10 en 14 graden. De zuidenwind is veelal zwak ten zuiden van Samber en Maas, elders matig.

Ook donderdag blijft het vaak zwaarbewolkt met perioden met regen of buien. De maxima schommelen tussen 10 en 14 graden. De wind waait matig tot vrij krachtig uit het zuidwesten.