RWDM-baas John Textor lacht met vragen over degradatiespook bij Franse topclub Lyon: “Ik vind dit echt een grap”

Olympique Lyon blijft klappen krijgen. De Franse topclub is naar de allerlaatste plaats gezakt in de Ligue 1 na een 1-2 nederlaag tegen Clermont. Maar van enige paniek is bij eigenaar John Textor - die ook RWDM bezit - geen sprake.

Vincent Van Genechten
Bron: BELGA

Muhammed Cham wees de bezoekers al vroeg de weg, Yohan Magnin zorgde op aangeven van onze landgenoot Maximiliano Caufriez voor een dubbele marge bij het opzoeken van de kleedkamers.  Een driedubbele wissel bij aanvang van de tweede helft leverde een snelle aansluitingstreffer van Corentin Tolisso op. Clermont werd nadien overrompeld, maar doorstond de storm. Rots in de branding Caufriez ging vijf minuten voor tijd naar de kant.

In het klassement is Clermont nu zeventiende met vijf punten. Het nog zegeloze Lyon glijdt af naar de achttiende en laatste positie met amper drie punten.

“We hebben te veel kwaliteiten in de ploeg om te staan waar we nu staan”, verdedigde Textor zijn troepen na afloop. “Natuurlijk baart ons dat zorgen, maar er is geen risico op degradatie. Je ziet er mij een zeer vriendelijke vrouw uit en ik begrijp dat je zo’n vraag moet stellen, maar het is komisch. Teams die zakken, waar dan ook, spelen niet zoals wij gespeeld hebben. Daarvoor hebben we veel te veel kwaliteit. We kijken dus niet naar beneden maar naar boven. We lopen het risico om een middelmatig seizoen te draaien, maar degradatie? Mensen die daarover spreken, willen enkel angst stoken en verhaaltjes maken. Ik vind dat dus een grap en neem dit dan ook niet serieus.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer