Videospeler inladen...

"Pipi-gate" in China: biermerk Tsingtao maakt miljoenenverlies nadat man in container heeft geplast

In China voert de politie onderzoek naar een man die in een container plaste, gevuld met ingrediënten voor het populaire bier Tsingtao. Het Chinese "pipi-gate" heeft grote gevolgen voor het biermerk, dat zijn aandeel op de beurs met 7,5 procent zag dalen.

In China heeft de kleine blaas van een werknemer grote problemen veroorzaakt voor biermerk Tsingtao. Op sociale media gaat al enkele dagen een filmpje rond waarop te zien is hoe een werknemer in een container plast die gevuld was met mout, een essentieel ingrediënt voor de bierproductie. Het bedrijf bracht meteen een verklaring dat de container verzegeld is, maar dat mocht niet baten.

BEKIJK - Beelden van het bewuste incident:

Videospeler inladen...

Sinds het incident is het aandeel van Tsingtao met 7,5 procent gedaald. Dat is een serieuze klap voor een bedrijf dat zijn eigen waarde op 179 miljard Chinese renminbi legt, omgerekend zo'n 23 miljard euro. Tsingtao is dan ook het populairste biermerk op de Chinese markt.

Het bedrijf heeft de Chinese politie op de hoogte gebracht van het incident. De politie is daarop een onderzoek gestart. Ondertussen blijft de publieke vrees hangen dat het bier besmet is met urine, maar het bedrijf verzekert dat het bier veilig is om te drinken.

Wang yadong - Imaginechina
Wang yadong - Imaginechina

Meest gelezen