© RobTV

Ook Goedele Liekens komt niet meer op voor Open Vld bij verkiezingen volgend jaar

Open VLD-Kamerlid Goedele Liekens komt niet meer op bij de verkiezingen van juni volgend jaar. Dat heeft de regionale televisiezender RobTv maandag gemeld.

gli
Bron: BELGA

Seksuologe Liekens stond in mei 2019 voor het eerst op een Open Vld-lijst. Ze nam de derde plaats in voor de Kamerlijst in Vlaams-Brabant, en verzilverde een zitje dankzij ruim 15.000 voorkeursstemmen. In de Kamer profileerde Liekens zich op thema’s als vrouwenrechten, emancipatie van vrouwen, seksuele uitbuiting en (intra-)familiaal geweld. Recent was ze nog kandidaat om de Europese lijst te trekken voor Open Vld, maar de partij koos voor Hilde Vautmans als kopvrouw.

Aan RobTv laat de seksuologe uit Dilbeek weten dat ze haar beslissing twee weken geleden heeft meegedeeld aan de partij. Sinds Open Vld Paul Van Tigchelt aankondigde als kersvers minister van Justitie, hebben al heel wat kopstukken binnen de partij een stap opzij gezet. Maar daar heeft de beslissing van Goedele Liekens dus niets mee te maken. Afgelopen zomer noemde Liekens de politiek nog een “toxische” omgeving in een interview.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer