Trajectcontrole moet nieuwe ongevallen bij regenweer op A12 in Meise voorkomen

Het Agentschap Wegen en Verkeer bereidt een trajectcontrole voor op de A12 ter hoogte van de Plantentuin van Meise. Die maatregel volgt op een nieuw dodelijk ongeval op die plaats door hevige regen. 

Op de A12 ter hoogte van de plantentuin van Meise kwam vorige vrijdag een man om het leven bij een ongeval. Zijn wagen ging aan het slippen, wellicht door de hevige regen. Het is niet de eerste keer dat er daar ongevallen gebeuren door een nat glad wegdek. "In 2019 viel er ook al een dode bij hevige regen", vertelt de burgemeester van Meise, Gerda Van den Brande (N-VA). "Toen hebben wij het Agentschap Wegen en Verkeer om maatregelen gevraagd. Helaas zien we dat die er nog altijd niet zijn. Dus we vragen nogmaals om in te grijpen, want elk dodelijk ongeval is er een te veel."

Agentschap Wegen en Verkeer stelt in een reactie dat er wel degelijk maatregelen ziin genomen. "Wij weten dat hier een risico op watergladheid is", zegt Anton De Coster van het Agentschap Wegen en Verkeer. "Daarom staan er langs dit stuk van de A12 ook gevaarsborden om de weggebruiker te waarschuwen voor dat risico. Er werden enkele jaren geleden ook extra vangrails geplaatst, er is signalisatie bijgeplaatst en we hebben de capaciteit van de waterafvoer uitgebreid."

Trajectcontrole tegen overdreven snelheid

Volgens De Coster zijn de ongevallen vooral te wijten aan te hoge snelheid. Daarom dat er binnenkort een trajectcontrole komt. "We stellen vast dat hier vaak te snel gereden wordt, dus bijkomende maatregelen zullen vooral daarop gericht zijn. Wij bereiden momenteel een plaatsing van een trajectcontrole voor op dit stuk van de A12", vertelt Anton De Coster.

"Andere maatregelen zijn momenteel niet aan de orde. Want dan spreek je over een volledige heraanleg van de A12 om die bochten als het ware weg te werken. En dat zou een heraanleg betekenen over een aanzienlijke afstand, en dat lijkt ons niet realistisch", besluit Anton De Coster.

Meest gelezen